O nama

Alu Holding d.o.o. je nastavio proizvodnu delatnost koju je kompanija NISSAL započela 1955. godine u Nišu, jugoistočnoj Srbiji. Posle decenije razvoja i investicija postala je izvozno orijentisana kompanija sa oko 90% svog prometa u inostranstvu, uglavnom u zemljama EU.

Kompanija je prvobitno konstituisana u okviru Valjaonice bakra Sevojno kao livnica obojenih metala. Posle selidbe valjaonice na drugu lokaciju, izdvaja se u zasebno industrijsko preduzeće za preradu i izradu obojenih metala pod nazivom „Moravka“. Ubrzo menja naziv u „Đuro Salaj“, a kasnije u „Nissal“, da bi posle restruktuiranja dobila ime “Alu Holding” pod kojim danas posluje.

U momentu osnivanja, u preduzeću su na malom prostoru radila 132 radnika na staroj opremi iz Valjaonice Sevojno. Od opreme su raspolagali samo jednom presom od 400 tona. U periodu od narednih dvadeset godina uspeli su da se razviju u fabriku od 2000 zaposlenih, sa velikim proizvodnim kapacitetima i planovima za dalje proširivanje.

Danas je kompleks Alu Holding-ovih zgrada i industrijskih postrojenja smešten na 11 hektara površine. Proizvodnja se odvija u okviru četiri proizvodne celine: presaonica, izvlačionica, površinska zaštita i primena. U fabrici je zaposleno je oko 364 radnika. U proizvodnom programu 90% proizvodnje čini prerada aluminijuma i aluminijumskih legura. Teži se maksimalnom korišćenju potencijala i resursa aluminijuma uz upotrebu dodatnih materijala potrebnih za postizanje kvalitetnog i raznovrsnog proizvodnog programa.

Privredno društvo “Alu Holding d.o.o. Niš” osnovano je 2016. godine. Osnivač Privrednog društva “Alu Holding d.o.o. Niš” je “Newmet International AG.” sa stopostotnim udelom u vlasništvu.

Od aprila 2016. godine Privredno društvo “Newmet International AG” iz Švajcarske je stopostotni vlasnik “Alu Holding d.o.o.”.

Naši ciljevi

ALU HOLDING DOO je do sada bio kontinuirano prisutan na stranim tržištima Bliskog Istoka, Zapadne Evrope i u zemljama Ruske federacije. Naš cilj za budućnost je da stabilizujemo dominantnu poziciju u zemlji i postanemo nezaobilazni faktor na području regije.

Mnogi rezultati su već postignuti, a sigurno smo da će nas naša energija i ambicija odvesti još dalje.

Naša vizija

Uvođenjem nove koorporativne brend strategije i vizuelnog identiteta firme želimo da ukažemo na našu viziju Alu Holding-a kao efikasne, proifitabilne i moderne kompanije.Okrećemo se ka klijentima i njihovim potrebama.Otpočeli smo sa modernizacijom postojeće i uvođenjem novih tehnologija a u planu su dalje inovacije u proizvodnji, podizanje kvaliteta proizvoda na evropski nivo, angažovanje novih stručnih kadrova i uspostavljanje odnosa sa velikim inostranim partnerima.

UPOZNAJTE NAS

Naš menadžment

g. Dejan Čolić - CEO
g. Saša Stevanović - Direktor
bata
g. Bratislav Cvetanović - Tehnički direktor

Naš tim zaposlenih